Workshops

De workshops leer je biodynamische principes toepassen in werk en/of reatie gerelatieerde thema. Het thema wordt ervaringsgericht en bottum-up benaderd. Inzichten geworteld in deze ervaringen brengen nieuwe manieren van handelen naar voren.

De workshops worden in company gegeven of in het opleidingsinstituut NIB.

Transitie - De Winter door

Woensdagavond 11 januari 2023 

De winter draagt potentie en vraagt intentie. In de natuur ziet het er aan de oppervlakte doods uit maar onder de grond….. Daar wachten zaden geduldig op hét moment.  Het moment (het voorjaar) dat de omstandigheden gunstig zijn om tevoorschijn te komen.  Zaden vol potentie, vol mogelijkheden.

De winterperiode nodigt uit voor inkeer, in de natuur én in onze psyché gebeurt er extern niet zo veel, ondertussen zijn er in de diepte essentiële processen gaande. Deze avond exploreren we vragen als:

- Welke 'zaden' liggen te wachten in de diepte van je wezen?

- Met welke intentie maak je er verbinding mee??

- Kan onderscheid voelen tussen vertragen versus futloos zijn, tussen rusten versus zwaarmoedig worden? Wat is jou juiste balans punt?

Uiteraard onderzoeken we dit via lichaamsbewustzijn en de impliciete wijsheid van ons lichaam.

 

Praktisch:

Datum: 11 januari 2023 van 19.00 – 21.30 uur

Locatie: Balboastraat 20 - C4 Amsterdam

Trainer: Nicky Smout

Kosten: 45 euro

Aanmelden: stuur me een mailtje

 

Introductie Training

Zaterdag 28 januari 2023

Introductie training voor de opleiding tot Biodynamische therapie.

Dit is een dag waarin je een indruk krijgt van het biodynamische werk én de opleiding. Leuk voor als je eens in een groep de kracht van het lichaamswerk wilt ervaren. Of als je interesse hebt in de opleiding.

In de ochtend gaan we op zoek naar de bevrijdende impulsen in ons lichaam. We maken gebruik van de Vasomotorische Cyclus als concept om mee te werken. Via oefeningen onderzoeken we welke lading naar ontlading zoekt, welke emotionele gebeurtenis nu uiting zoekt. We maken een cyclus af zodat vitale energie weer virj kan komen.

In de midddag laten we het licht schijnen op het gebied van organische zelfregulatie van stress. Door middel van oefeningen en massage stimuleren we het lichaam om een teveel aan lading af te voeren en de balans te herstellen. Je krijgt inzicht in heo het lichaam ervaringen verwerkt en integreert.

Praktisch:

Datum: 28 januari van 10.00 - 17.00 uur

Locatie: Lauriergracht 100 Amsterdam

Trainer: Nicky Smout

Kosten: 85 euro

Aanmelden; stuur het NIB een mailtje 

 

 

 

abstract illustration

 

Being able to feel safe with other people is probably the single most important aspect of mental health; safe connections are fundamental to meaningful and satisfying lives.”

Bessel van der Kolk