Nicky Smout

In 1998 voltooide ik de 6-jarige opleiding Biodynamisch psychotherapeut aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie, NIB. Daarvoor had ik een opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond, richting beeldende vorming (1991). 

Biodynamisch therapeut

In 1997 ben ik een eigen praktijk begonnen naast mijn werk als beeldhouwer en beeldhouwdocent. Lang heb ik deze twee sporen parallel gevolgd en hebben ze elkaar wederzijds geïspireerd. Vanaf 2001 wijd ik me volledig en met veel plezier aan het biodynamische werk.

Trainer

Sinds 2005 ben ik docent en bestuurder aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische psychologie. Binnen de opleiding heb ik me vooral gespecialiseerd in  jonge ontwikkelingsthema's (prenatale periode, geboorte, zuigelingen tijd), hechting, imaginatie en pulsatie.

Vanaf 2018 geef ik samen met mijn collega Harry Visser leiding aan het opleidingsinstituut NIB.

Transpersoonlijke ontwikkeling

In 2000 heb ik de tweejarige training Spiritual Guidance van Atum O'Kane en Cora Slieker gevolgd waarin Jungiaanse transpersoonlijke psychologie en spiritualiteit centraal staan. Daarna volgde ik de training Alchemy (2009) en Archetype (2012). Op dit moment volg ik de training 'The Urgent Cry for Planetary Consciousness.'
Deze trainingen bieden mij een brede spirituele bedding van waaruit ik mijn werk als therapeut kan doen en dragen en cli├źnt kan begeleiden in het domein van de ziel.  

Scholing

Voor doorgaande ontwikkeling volg ik oa trainingen bij Merete Holm Brantbjerk, haar werk rondom hypotonie en groepsregulatie fascineren me.