'verwonding die ontstaan is in contact kan alleen in contact geheeld worden'
home
introductie
therapie
cursus
concreet
contact
links


'In geboorte-opstelling heb ik inzicht gekregen in hoe de imprints van mijn geboorte zich laten gelden mijn leven. Door de positieve geboorte-ervaring heb ik ervaren hoe het voelt als het anders gaat. Dit opent nieuwe perspectieven in de actuele themas.'
D. de B.

artikel [PDF] over geboortetrauma
Al herinneren we ons de tijd in de baarmoeder, de geboorte en de eerste maanden daarna niet expliciet meer, impliciete herinneringen zitten verankerd in ons lichaam. Onze ervaringen uit deze tijd bepalen mede ons gevoel van basisvertrouwen en het gevoel van welkom en thuis zijn in de wereld en in ons eigen lichaam.

In deze geboorteopstelling vormen we ons een beeld, via geleide fantasie en familieverhalen, over hoe deze periode voor ons is geweest en verkennen de blauwdruk die daaruit voortgekomen is. Door lichaamsoefeningen maken we contact met de fysieke en spirituele impuls geboren te willen worden en ensceneren we de door ons gewenste geboorteomstandigheid. Deze geboorteopstelling is een positieve geboorte-ervaring en kan een ingang tot verandering bieden. Je beschikt nu over een alternatief.

Vooraf vindt een intake plaats. En jaar ervaring met lichaamsgerichte therapie of een equivalent daarvan is gewenst.

Deze opstelling kan waardevol zijn als je stoeit met de themas:

  • basisvertrouwen; als je het gevoel hebt dat je aanwezigheid niet vanzelfsprekend is en anderen en de wereld niet te vertrouwen zijn.
  • verbondenheid; als je je niet thuis voelt in je lichaam en in de wereld, je je vervreemd voelt of op afstand van de mensen om je heen.

    Op dit moment geef ik deze cursus zelf niet. In 2020 zullen we vanuit het opleidingsinstituut een training aanbieden over het Biodynamische geboortewerk. Mijn collega Ilona Gottges zal deze verzorgen.