'verwonding die ontstaan is in contact kan alleen in contact geheeld worden'
home
therapie
cursus
training
concreet
contact
links
Een sessie begin meestal met een gesprek, gevolgd door een massage of lichaamsgerichte oefeningen. Ik maak ook graag gebruik van visualisaties, mindfullness, meditatie en beeldende middelen.

Ik ga er vanuit dat elk mens naast zijn verwonding ook een stralend, vitaal en krachtig deel in zich heeft. In de therapie wordt zowel aan de knelpunten als de hulpbronnen en de draagkracht gewerkt.

Voor mij staat het contact voorop. Door aandacht, aanwezigheid en aanraking wordt het geschonden n ongeschonden deel voelbaar en uitgenodigd om naar voren te komen. Hierdoor ontstaan er een mildheid en openheid naar jezelf: een gevoel van thuiskomen in je lichaam. Je komt dieper in verbinding met je wezenlijke en authentieke kern.

Ik hou van het creatieve proces; ik zie het therapeutisch proces als een creatief proces waarin het onbewuste via het lichaam de weg wijst. Ik werk niet met protocollen, wel bied ik een structuur en handvatten om dat wat naar voren komt te kunnen dragen en er mee te kunnen werken.

Mijn eigen ervaring is dat in de lichaamsgerichte therapie op een gegeven moment als vanzelfsprekend vragen op het gebied van zingeving en spiritualiteit naar voren kunnen komen. Met het steeds verder bewonen van het lichaam en het vrij maken van de persoonlijke geschiedenis komt er ruimte voor spiritualiteit.


Handen zeggen meer dan vele woorden.