'verwonding die ontstaan is in contact kan alleen in contact geheeld worden'
introductie
therapie
cursus
training
concreet
contact
links
In 1998 voltooide ik de 6-jarige opleiding Biodynamisch psychotherapeut aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie, NIB. Daarvoor had ik een opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond, richting beeldende vorming (1991).

In 1997 ben ik een eigen praktijk begonnen naast mijn werk als beeldhouwer en beeldhouwdocent. Lang heb ik deze twee sporen parallel gevolgd en hebben ze elkaar wederzijds geÔspireerd. Vanaf 2001 wijd ik me volledig en met veel plezier aan het biodynamische werk.
Sinds 2005 ben ik docent en bestuurder aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische psychologie. Binnen de opleiding heb ik me vooral gespecialiseerd ik de Bio Release, de hele jonge ontwikkelingsthema's (prenatale periode, geboorte, zuigelingen tijd), imaginatie en pulsatie.

Vanaf 2018 geef ik samen met mijn collega Harry Visser leiding aan het opleidingsinstituut NIB.

Transpersoonlijke en spirituele ontwikkeling
In 2000 heb ik de tweejarige opleiding Spiritual Guidance van Atum O'kane en Cora Slieker gevolgd waarin Junginaanse transpersoonlijke psychologie en spiritualiteit centraal staan. Daarna volge ik de opleiding Alchemy, the art of transformation (2009) en Archetype (2012).
Deze opleidingen bieden mij een bredere spirituele bedding die niet verbonden is met een specifieke religieuze traditie, van waaruit ik mijn werk als therapeut kan doen en dragen.

In 2019 volg ik weer een training van Atum o'Kane; The Urgent Cry for Planetary Consciousness, Humanity in Transition, Birthing a greater Consciousness.
Met deze training gaat een wens in vervulling om me diep te verbinden en zorg te dragen voor de mondiale transitie. Ik zoek verdieping en een vorm om de persoonlijke transitie binnen therapie te verbinden met een transitie die op grote schaal ook zijn weg zoek.

Beroepsregistratie:
Ik ben aangesloten bij de Stichting Beroepsorganisatie voor LichaamsgeoriŽnteerde (Psycho)therapie, de SBLP. Tevens ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor lichaamsgerichte psychotherapie (NVLP) en de European Association of Body Pychotherapy (EABP). Daarnaast ingeschreven bij het RBCZ en CAM-Coop.

In 2009 heb ik het Europees Certificaat voor Psychotherapie, ECP behaald.