'verwonding die ontstaan is in contact kan alleen in contact geheeld worden'
home
introductie
therapie
training
concreet
contact
links'De lessen en het contact waren een rustpunt in een hectische periode'


'Ik was nooit moe na een avond of dag Bio release. Geven en ontvangen waren kennelijk in evenwicht'


'Ik had niet verwacht dat zo'n subtiele benadering zo diep kan door werken'


'Een zeer prettige en zorgvuldige manier van omgaan met mensen'

'Bio release' staat voor de eigen, natuurlijke wijze van het ontladen van spanning. Door massages, (ademhalings)oefeningen en visualisatie krijg je zicht op hoe je lichaam reageert op stress en plezier. Je krijgt zicht op remmende overtuigingen, je leert meer naar je lichaam te luisteren en krijgt handvatten om hier gehoor aan te geven.

Door de grote tijdsdruk en snelheid in ons leven, door de nadruk op mentale activiteit komt onze verhouding met ons lichaam, onze gevoelens en wezenlijke behoeftes in de knel. Opgejaagd door bijvoorbeeld overtuigingen dat je het nooit goed genoeg doet of dat fouten maken niet mag, hebben we nauwelijks de rust om te ervaren wat onze eigenlijke richting is. Lichaamsbewustzijn verbindt je weer met je innerlijke kompas. In deze cursus wordt ruimte en tijd geboden om stil te staan bij wat er in je lichaam en je binnenwereld omgaat.

De nadruk ligt op contact maken met jezelf en anderen door aanraking.

In de cursus leer je dus verschillende massagetechnieken en oefeningen. Deze leer je toepassen op jezelf en eventueel op vrienden, om spanningen en eerdere genoemde overtuigingen te reguleren. Je ervaart door de oefeningen en massages dat het ook anders kan, je zelfbeeld en 'je gevoelde zelf' verruimen, waardoor er keuzemogelijkheden ontstaan; je hoeft geen slachtoffer meer te zijn van je geschiedenis en de omstandigheden.

data Op dit moment geef ik deze cursus zelf niet, mijn collega Anna ter Laak verzorgt de Bio Release op dit moment.